collapse

* Who's Online

  • Dot Guests: 9
  • Dot Hidden: 0
  • Dot Users: 1
  • Dot Users Online:

* Recent Topics/Posts

Verisimilitude's ICP Project by Verisimilitude
[June 18, 2018, 11:18:39 PM]


Albert's F-16 Block 52 pit by Marvin
[June 18, 2018, 02:19:32 PM]


Pence's Pit by Moon
[June 18, 2018, 06:37:40 AM]


Faan's pit by mrwell
[June 17, 2018, 06:31:00 AM]


Warbirdguy1's Not-So-Simple Pit by sagrzmnky
[June 17, 2018, 04:12:46 AM]


Popeye's pit by popeye66
[June 15, 2018, 06:00:09 PM]


bms and Saitek - Flight Instrument Panel by Rufus
[June 09, 2018, 03:40:29 PM]


DCS F-16 announcement by Snowman
[June 09, 2018, 02:57:04 PM]


ACES II PARECHUTE CONTAINER (NEW/OLD MODEL) by Kukki
[June 03, 2018, 07:18:06 AM]


Marvin's 2nd Cockpit Project (HAF Block 52+ PXIII) by Rufus
[June 02, 2018, 05:58:31 PM]


MailMan Selling Part of Pit because of room constraints by Sparrow 23
[June 02, 2018, 01:44:14 AM]


mcfrag0815's IKEA IVAR-Pit Project by mcfrag0815
[June 01, 2018, 05:50:50 PM]


Salaxi54's pit progress by mike-simulation
[June 01, 2018, 06:42:16 AM]

Author Topic: bms and Saitek - Flight Instrument Panel  (Read 15350 times)

Offline nes

  • 1st.LT
  • **
  • Join Date: Aug 2009
  • Location: denmark
  • Posts: 35
  • VP Awards : Veteran Award: Awarded after 5 years of community service
    • Awards
bms and Saitek - Flight Instrument Panel
« on: January 25, 2012, 03:00:56 PM »
hi all...

i have a dream to use Saitek - Flight Instrument Panel on bms. to my RWR.
but i thing is just to fsx.  is anybody got a software to use this on falcon bms..

from nes. :-\

Offline Taipan

  • General
  • ******
  • Join Date: Jul 2009
  • Location: Melbourne
  • Posts: 1830
  • VP Awards : Top Poster Award: for those 30 members with most posts : Most Time Online Award: Awarded to those 30 members with most time on the forum : Veteran Award: Awarded after 5 years of community service : 1000+ posts Award: Awarded for achieving over 1000 posts
    • Awards
Re: bms and Saitek - Flight Instrument Panel
« Reply #1 on: January 25, 2012, 05:07:24 PM »
can i suggest this instead - http://www.viperpits.org/smf/index.php?topic=7402.msg101170;topicseen#new

Martins work is excellent

I dont recall seeing anyone doing this
t
"If the heat don't get you........"

yossarian

  • Guest
Re: bms and Saitek - Flight Instrument Panel
« Reply #2 on: September 20, 2013, 11:04:20 AM »
Hi,

I'm looking for the same solution as nes was looking. I'd like to use my Saitek FIP (Flight Instrument Panel) as the HSI or RWR in Falcon BMS.
I was found the partial solution build by Raptor007 in the Saitek forum:
http://www.saitekforum.com/showthread.php?t=16028

But Raptor's soft has limitations. It's allow to display main computer monitor on the FIP screen but this is invisible in the Windows 7 OS.
And, its strange, it don't shows the panels displayed from Falcon MFD Extractor tool. And of course, this soft don't have a service for two rotation knobs. It will be perfect for course and heading control.

The Saitek FIP from my perspective is ideal for HSI.

Does anybody have solutions, ideas how to use FIP as HSI?

P.S. Raptor has finished work on his tool. But I already wrote the e-mail to Raptor, maybe he agree to do some updates to his tool.





Offline Nigel

  • Global Moderator
  • General
  • *****
  • Join Date: Feb 2008
  • Location: Franklin, TN
  • Posts: 4090
  • Country: 00
  • VP Awards : Old Geezer Award: Awarded after 10 years of community service : Gold Cup Award: Awarded to someone for a special achievement : Gold Medal Award: Awarded for special contributions to the community : Outstanding Build Award: Awarded for an outstanding pit build : Silver Heart Award: Awarded to those showing a real heart for the community and/or it's cause : Top Poster Award: for those 30 members with most posts : Most Time Online Award: Awarded to those 30 members with most time on the forum : 3000+ posts Award: Awarded for achieving over 3000 posts
    • Awards
Re: bms and Saitek - Flight Instrument Panel
« Reply #3 on: November 02, 2013, 01:35:58 PM »
I had this working this morning. I took an FPS hit but this is on my laptop so it doesnt mean much.
Your options are:
MULTI
ATTITUDE
RWR
ILS
MFD1
MFD2

http://i293.photobucket.com/albums/mm64/NigelTufnel11/IMG_4251_zps08631627.jpg
bms and Saitek - Flight Instrument Panel


http://i293.photobucket.com/albums/mm64/NigelTufnel11/IMG_4250_zps8d7e7b32.jpg
bms and Saitek - Flight Instrument Panel


http://i293.photobucket.com/albums/mm64/NigelTufnel11/IMG_4244_zps57027bf5.jpg
bms and Saitek - Flight Instrument Panel


http://i293.photobucket.com/albums/mm64/NigelTufnel11/IMG_4240_zps315bf59d.jpg
bms and Saitek - Flight Instrument Panel


http://i293.photobucket.com/albums/mm64/NigelTufnel11/IMG_4238_zpsa5550334.jpg
bms and Saitek - Flight Instrument Panel

Offline Nigel

  • Global Moderator
  • General
  • *****
  • Join Date: Feb 2008
  • Location: Franklin, TN
  • Posts: 4090
  • Country: 00
  • VP Awards : Old Geezer Award: Awarded after 10 years of community service : Gold Cup Award: Awarded to someone for a special achievement : Gold Medal Award: Awarded for special contributions to the community : Outstanding Build Award: Awarded for an outstanding pit build : Silver Heart Award: Awarded to those showing a real heart for the community and/or it's cause : Top Poster Award: for those 30 members with most posts : Most Time Online Award: Awarded to those 30 members with most time on the forum : 3000+ posts Award: Awarded for achieving over 3000 posts
    • Awards
Re: bms and Saitek - Flight Instrument Panel
« Reply #4 on: November 02, 2013, 01:59:04 PM »
This would be way cool for a desktop setup I think, you do need to run MFDEX along with it.

Offline Focaldesign

  • General
  • ******
  • Join Date: Dec 2012
  • Location: Mol
  • Posts: 935
  • Country: be
  • VP Awards : King for a Day Award: Awarded for an exemplar contribution to the community : Veteran Award: Awarded after 5 years of community service : Top Poster Award: for those 30 members with most posts
    • Buy me a drink
    • Awards
Re: bms and Saitek - Flight Instrument Panel
« Reply #5 on: December 13, 2013, 04:11:30 PM »
Following this topic, would be ideal (as the topic starter saud) to have this as the HSI with also the two encoders working for crs & hdg.

Offline warbirdguy1

  • 1st.LT
  • **
  • Join Date: Dec 2017
  • Location: Tampa, Florida
  • Posts: 28
  • Country: us
  • I know only enough to break something...
    • Florida Combat Simulations
    • Awards
Re: bms and Saitek - Flight Instrument Panel
« Reply #6 on: June 07, 2018, 12:18:16 PM »
Is this compatible with Falcon BMS 4.33?  I have access to three of these and it would make a world of difference!
Florida Combat Simulations Airsoft
http://floridacombatsimulations.webs.com/

Offline Nigel

  • Global Moderator
  • General
  • *****
  • Join Date: Feb 2008
  • Location: Franklin, TN
  • Posts: 4090
  • Country: 00
  • VP Awards : Old Geezer Award: Awarded after 10 years of community service : Gold Cup Award: Awarded to someone for a special achievement : Gold Medal Award: Awarded for special contributions to the community : Outstanding Build Award: Awarded for an outstanding pit build : Silver Heart Award: Awarded to those showing a real heart for the community and/or it's cause : Top Poster Award: for those 30 members with most posts : Most Time Online Award: Awarded to those 30 members with most time on the forum : 3000+ posts Award: Awarded for achieving over 3000 posts
    • Awards
Re: bms and Saitek - Flight Instrument Panel
« Reply #7 on: June 07, 2018, 05:33:07 PM »
When I get a chance I'll try it. No reason it wouldn't though, with all the software guys we havve here I'm sure someone can make it work.
I think these are way cool

Offline warbirdguy1

  • 1st.LT
  • **
  • Join Date: Dec 2017
  • Location: Tampa, Florida
  • Posts: 28
  • Country: us
  • I know only enough to break something...
    • Florida Combat Simulations
    • Awards
Re: bms and Saitek - Flight Instrument Panel
« Reply #8 on: June 08, 2018, 12:15:37 PM »
Excellent, thanks.  I wont have access to my friends for a couple weeks.
Florida Combat Simulations Airsoft
http://floridacombatsimulations.webs.com/

Offline Nigel

  • Global Moderator
  • General
  • *****
  • Join Date: Feb 2008
  • Location: Franklin, TN
  • Posts: 4090
  • Country: 00
  • VP Awards : Old Geezer Award: Awarded after 10 years of community service : Gold Cup Award: Awarded to someone for a special achievement : Gold Medal Award: Awarded for special contributions to the community : Outstanding Build Award: Awarded for an outstanding pit build : Silver Heart Award: Awarded to those showing a real heart for the community and/or it's cause : Top Poster Award: for those 30 members with most posts : Most Time Online Award: Awarded to those 30 members with most time on the forum : 3000+ posts Award: Awarded for achieving over 3000 posts
    • Awards
Re: bms and Saitek - Flight Instrument Panel
« Reply #9 on: June 08, 2018, 03:44:25 PM »
You can see above that this works, It was 2013 but I remember I was flying the dev version of 4.33 so I know it works. I cant even find my unit anymore, sorry. If I do, I'll hook it up nd try it but I am confident that it's do-able. The RWR and MFD's look really good, the ADI looks spot on. The first one must be ILS, it looks like the command bars but I dont know what the other symbols mean...anybody know? Landing gear lights? Manual Trim? As for the encoders, there must be a way to get them working.

Offline warbirdguy1

  • 1st.LT
  • **
  • Join Date: Dec 2017
  • Location: Tampa, Florida
  • Posts: 28
  • Country: us
  • I know only enough to break something...
    • Florida Combat Simulations
    • Awards
Re: bms and Saitek - Flight Instrument Panel
« Reply #10 on: June 09, 2018, 12:27:57 PM »
From their websute

"You'll need Lightning's MFD Extractor properly configured to get shared textures from BMS4. Here's how to set that up:

Install MFD Extractor. I recommend letting it launch automatically during Windows startup.
Right-click each of the on-screen MFDs and click "Hide".
Right-click the MFD Extractor tray icon and pick "Options..." to bring up the options window.
Select the "Performance" tab at the top.
Click the "Falcon BMS Advanced Options..." button.
Check the "Enable exporting of 3D cockpit instrument images to shared memory" checkbox."

I use YAME 64.  I do not see Lightnings MFD Extractor anywhere.

http://www.raptor007.com/falcon-4-to-saitek/
Florida Combat Simulations Airsoft
http://floridacombatsimulations.webs.com/

Offline Rufus

  • General
  • ******
  • Join Date: Feb 2012
  • Location: California
  • Posts: 3960
  • Country: us
  • VP Awards : Most Time Online Award: Awarded to those 30 members with most time on the forum : Veteran Award: Awarded after 5 years of community service : 3000+ posts Award: Awarded for achieving over 3000 posts : Silver Cup Award: Awarded to someone for a special achievement : Top Poster Award: for those 30 members with most posts
    • Awards
Re: bms and Saitek - Flight Instrument Panel
« Reply #11 on: June 09, 2018, 03:40:29 PM »
Wow...I'd think you could re-package one of these into a real nice ATD!
- Rufus